DNS domēni

Apr 9, 2011

Divi webserveri vienā


Turpmāk statiskos failus apkalpos ātrāks webserveris - nginx. Gadījumā ja nginx pieprasīto failu diskā neatrod pēc pieprasītā nosaukuma, tas nodod vadību esošajam apache serverim, kas savukārt apstrādā visu web saturu ierastā veidā (kā līdz šim).

Tehniskas detaļas: Turpmāk statiskos failus (tādus, kas glabājas diskā, nevis tiek ģenerēti/apstrādāti ar skriptu vai programu palīdzību) apkalpos nginx web serveris, kas neapstrādā htaccess failus. Gadījumā ja nginx pieprasīto failu diskā neatrod pēc pieprasītā nosaukuma, tas nodod vadību esošajam apache serverim, kas savukārt apstrādā visu web saturu ierastā veidā (kā līdz šim). Visu veidu skriptu darbībā, ģenerētā satura darbība, mod_rewrite darbība iespaidota netiks. nginx serveris mēģinās apstrādāt failus ar standarta statisko failu paplašinājumiem, kas glabājas diskā: bildes, teksts, animācija, dokumenti, audio/video materiāli, kā arī html, css un js.

Ko tas nozīmē? Jebkuri htaccess failā norādītie noteikumi - tādi kā piemēram pieejas liegšana/ierobežošana un http parametru uzstādīšana - statiskajiem failiem (ne php/py/pl utml skriptiem), kas glabājas diskā ar tādu pašu nosaukumu, kā tie tiek pieprasīti web serverim, vairs netiks apstrādāti. Visi tie noteikumi, kas attiecas uz skriptu failiem, uz ģenerēto saturu, kā arī uz tādiem failiem, kuri tiek pieprasīti, izmantojot to neīsto vārdu (mod_rewrite), turpinās strādāt kā līdz šim.

Kāpēc tiek veikta šī izmaiņa? nginx pieprasījumus apstrādā krietni ātrāk kā apache, attiecīgi Jūsu statiskais saturs turpmāk lādēsies ātrāk. nginx arī ir lielāka drošība pret DoS uzbrukumiem, kas nozīmē visu serveru labāku, drošāku, ātrāku un stabilāku funkcionēšanu.


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0